Курс долара на наступний тиждень: новий прогноз

Що відбувається на ринку

ФОТО: ілюстративне

Найближчим часом в Україні не очікується тих чи інших валютних потрясінь – за прогнозом, наступного тижня (4-10 грудня) вартість долара перебуватиме в межах 37-38 грн, що відповідає поточному стану справ. Водночас, за поточний робочий тиждень валюта значно подешевшала – при чому, як у банках, так і в обмінниках. Про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, пише OBOZ.UA .

Він зазначив, що наразі причини для тривоги на ринку відсутні. А будь-які зміни, хоч і будуть частими, але навряд чи стануть збудником ажіотажу чи паніки.

«На готівковому ринку варто очікувати певної стабільності змін. Поточні курсові зміни, як і різниця між курсами покупки та продажу не зміняться: 0,3-0,5 грн, а загальні курсові межі будуть на рівні 37-38 грн/долар», – пояснив він.

Що відбувається на ринку

При цьому банкір наголосив: зараз на валютному ринку відбувається поступовий перехід на новий етап. Його суть полягає у скороченні розриву між курсами міжбанку та готівковим, який нині складає в середньому 1-1,5%.

«На міжбанку діє вільне курсоутворення, однак цілком зрозуміло, що регулятор поки »не відпускає« ринок повністю: Україна перебуває в стані війни, подальші наслідки якої важко спрогнозувати. До того ж економіка країни не впала в прірву головним чином через потужну макрофінансову допомогу, яка у 2023 році вже склала понад 35 млрд доларів. Тому будь-яка подальша лібералізація валютного ринку стане наслідком об’єктивних умов для ринку», – пояснив Лєсовий.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також