Квадрокоптери для професіоналів: моделі для комерційного використання

Пілот комерційного дрона настільки професійний, наскільки це дозволяє обладнання, на якому він працює. Жодними навичками неможливо подолати низьку якість камери або нестабільність у роботі дрона. Тому для професійного використання підходять лише найкращі, найнадійніші БПЛА брендів, які чудово себе зарекомендували на ринку. Як приклад наведемо три дрони, які стали відкриттям 2024 року, хоча, звичайно, їх набагато більше.

Великий вибір дронів для комерційного використання ви знайдете за посиланням: https://www.bezpeka-shop.com/ua/catalog/kvadrokoptery/

DJI Mavic 3 CINE

Ідеальний БПЛА для кіновиробництва. Це один з останніх квадрокоптерів DJI, який розширив можливості складаного дрона. У ньому все те, що зумовило успіх Mavic 2 Pro, але версія CINE є унікальною. Система двох камер містить сенсор Hasselblad 4/3 дюйма та сенсор телекамери ½ дюйма з 28-кратним гібридним зумом. Сенсор Hasselblad забезпечує динамічний діапазон 12,8 ступеня, який зберігає більше деталей у світлих та темних областях, що важливо для професійного фільмування. Плавному робочому процесу сприяє і твердотілий накопичувач місткістю 1 ТБ, і вбудована система кодування Apple ProRes 422 HQ.

Основні характеристики:

  • Роздільна здатність фотографій: 4/3 CMOS, 20 МП, JPEG/DNG.
  • Роздільна здатність відео: 5,1K/50 кадрів за секунду, 4K/120 кадрів за секунду.
  • Максимальний час польоту: 46 хвилин.
  • Максимальна швидкість: 67 км/год у S-режимі.

Корисні особливості: O3+ забезпечує дальність передачі 15 км, вдосконалену систему повернення додому, кут огляду 84⁰, допоміжний нижній ліхтар, всеспрямовану систему бінокулярного бачення, DJI AirSense.

Дрон відповідає стандарту Remote ID.

Sony Airpeak S1

Ще одна знахідка для кіновиробництва, перший дрон знаменитого бренда. Це найменший у світі БПЛА, здатний нести повнокадрову бездзеркальну камеру серії Alpha. Він має гнучкий режим польоту, що розширює можливості для творчості. Мобільний додаток Airpeak Flight та фірмовий хмарний сервіс дозволяють легко керувати квадрокоптером, дистанційним пультом, а також підвісом та камерою у польоті, моніторити та контролювати їх. Всі разом вони створюють високопродуктивну комплексну літальну систему Airpeak, яка проста у використанні, починаючи від пілотування до програмування польоту та роботи з даними.

Основні характеристики:

  • Максимальний час польоту: 12–24 хвилини (залежить від підвісу камери).
  • Максимальна швидкість: 90 км/год без корисного навантаження.

Корисні особливості: універсальна сумісність із камерами та об'єктивами, інтуїтивне керування, сенсорна технологія для стабільності польоту, автоматичний політ для підвищення ефективності робочого процесу.

Дрон відповідає стандарту Remote ID.

Skydio X2

Удосконалений автономний дрон з промисловим дизайном для воєнних дій, пошуково-рятувальних операцій, громадської безпеки та інших цілей. Це перший складний дрон бренда. Головна перевага — штучний інтелект Skydio, який швидко перетворює користувача будь-якого рівня на професіонала. За допомогою функції Superzoom 360 та вдосконаленого датчика FLIR Boson можна летіти далі, підлітати ближче та краще бачити навіть у непроглядній темряві. Датчики X2 доповнені видимими/інфрачервоними освітлювачами, прецизійним GPS та інерційною навігацією для нічних операцій.

Основні характеристики:

  • Кольорова камера: 4K, 60 кадрів за секунду, 16-кратний оптичний зум.
  • Теплова камера Flir Boson 320×256.
  • 360 Superzoom зі 100-кратним оптичним зумом.
  • Максимальний час польоту: 35 хвилин.

Корисні особливості: корпоративний контролер, складна конструкція, дальність дії 9,6 км, видимі/ІЧ-освітлювачі.

Дрони Skydio X2 V1 та Skydio X2 V2 сумісні з Remote ID.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також