Київська поліція завершила розслідування смертельної ДТП з участю Hummer

Подія сталася у Печерському районі. Слідчі оголосили водію позашляховика кінцеву підозру та направляють матеріали кримінального провадження до прокуратури для затвердження обвинувального акту. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Нагадаємо, 24 липня 2018 року, близько 22:30 год., на бульварі Лесі Українки, водій автомобіля «Хаммер Н2», рухаючись зі сторони вулиці Алмазова у напрямку Спортивної площі, здійснив наїзд на дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла у кареті «швидкої». Водій позашляховика з місця події поїхав і зупинився біля торгового центру. Правоохоронці затримали його за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а згодом, за поданням слідчих, киянина арештували. На автомобіль, який вилучили та помістили на спецмайданчик, за рішенням суду, було накладено арешт.

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели всі необхідні слідчі дії: опитали свідків, очевидців та маму дівчинки, вилучили записи із відеокамер зовнішнього спостереження з будинків, що розташовані поруч із місцем автопригоди, призначили ряд судових експертиз.

Нещодавно прийшли останні результати експертних досліджень: висновок комплексної судової відеотехнічної, фототехнічної та автотехнічної експертиз і судово-медичної (токсилогічної) експертизи. Проведеними слідчими діями правоохоронці встановили механізм автопригоди, який підтверджує, що «Хаммер Н2» виїхав на пішохідний перехід на червоний сигнал світлофора.

Згідно із даними дослідження, у водія не виявлено алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Слідчі оголосили водію автомобіля «Хаммер Н2» кінцеву підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці).

Матеріали кримінального провадження направляють до прокуратури, для затвердження обвинувального акту та направлення його до суду.

Підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення, з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі