Лавандові поля біля Львова: локації, які можна відвідати

На плантаціях можна влаштувати фотосесію чи подію, або ж просто прогулятись

Ароматерапія просто неба та заспокійлива дія очікують відвідувачів на найпопулярніших лавандових плантаціях Львівщини. Ці фіолетові квіти неабияк приваблюють шанувальників фотосесій. Управління туризму та курортів Львівської ОДА опублікувало добірку найпопулярніших лавандових плантацій Львівщини.

Поле Щастя

Локація розташована за 15 км від центру Львова. Це гектар лавандового поля і фермерський парк з пряними травами, ягодами та овочами. На території працює кав’ярня, де можна скуштувати лавандову каву та страви з фермерських продуктів. Також тут є крамниця, де продають різноманітні вироби та натуральну косметику з лаванди, а ще локальні продукти від фермерів Львівщини.

На території проводять івенти, заняття з йоги, арт-терапії та майстер-класи з плетіння лавандових вінків. Також можна забронювати поле для фотосесій з власним або місцевим фотографом. Попереднє бронювання є обов’язковим. Перша зона ранньої лаванди вже розквітла, а цвітіння основного поля очікують на початку липня.

Час відвідування: чт-нд з 11:00 до 19:00, у липні планують працювати без вихідних.

Розташування: об’їзна Львова, між Ямполем і Підбірцями.

Контактний телефон: 097 634 23 39

Фото ілюстративне

Лавандові пагорби

Це найвище лавандове поле у Львівській області. Воно розташоване на висоті 342 метри над рівнем моря у с. Віняви на вулиці Лавандовій. Це мальовниче місце з трьох сторін оточене лісом, а з четвертої – відкривається краєвид на Карпатські гори, які можна побачити в гарну погоду. На території посаджено близько 28 тисяч кущів лаванди англійської вузьколистої, цвітіння яких припадає на липень.

На локації є кілька фотозон, торгівельний кіоск, дитяча зона та зона для відпочинку, можлива оренда поля для проведення івентів та фотосесій. Також можна придбати саджанці лаванди чи вироби з неї.

Час відвідування: пд-нд з 10:00 до 18:00 (оренда поля з 06:00 по 10:00 та з 18:00 по 22:00 обговорюється окремо)

Розташування: с. Віняви

Контактний телефон: 093 7547044

Фото ілюстративне

Stavky Country Club

Екокомплекс розташований за 20 км від Львова між селами Жовтанці та Ременів. На території є лавандові поля, озера та ресторан. Одне з полів містить 400 кущів лаванди, інше – 2000. Гостям дозволяють зробити кілька фото безкоштовно, якщо це не професійна фотозйомка. Проведення професійної фотосесії коштує 600 грн за годину. Також тут можна придбати саджанці лаванди.

Час відвідування: пн-пт 10:00 – 19:00, сб-нд 10:00 – 21:00

Розташування: с. Жовтанці

Телефон для бронювання: 068 100 06 88.

Фото ілюстративне

Казкові Поля

Найбільше лавандове поле Львівщини вже випустило квітконоси. Відкриття сезону заплановане на середину червня. «Казкові Поля» – це парк, де відвідувачі можуть насолодитися красою квітів та природними ландшафтами. На території є кафе, дитячий майданчик, крамничка продуктів, сувенірів і товарів для саду, садовий центр та розсадник.

Час відвідування: 05:30 – 20:00 год.

Розташування: с. Стрілки, вул. Галицька, 169

Телефон для бронювання: 0503706090

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк