“Лицарі зимового походу”: на Одещині вшанували пам’ять командира 28 бригади Віталія Гуляєва

Віталій був впевнений у перемозі ЗСУ. Побратими пообіцяли помститися за свого командира

Фото: інформативне

Пам’ять командира 28 бригади “Лицарів зимового походу” Віталія Гуляєва сьогодні вшановували на Одещині.

44-річний полковник та ще кілька офіцерів загинули на околиці Миколаєва, коли ворожі ракети накрили командний пункт. Для бригади, яка з перших днів повномасштабного вторгнення захищала південь України — це непоправна втрата. Побратими пообіцяли помститися за свого командира. 

Про це повідомляє «ТСН».

Був впевнений у перемозі і закликав підтримати ЗСУ. Під командуванням Віталія Гуляєва 28 бригада знищила під Коблевом ворожий десант, який намагався висадитися і захопити Одесу. Разом з своїми бійцями полковник бився за Миколаїв та відтісняв росіян на всьому південному напрямку. Його побратими кажуть: командир беріг життя кожного солдата.

“Його в частині всі поважають — від солдата до офіцера. Це була відкрита людина, мужня. Ми втратили не просто командира, а людина за якою всі готові були йти в бій. За нього ми помстимося”, — розповіла військовослужбовиця 28 бригади Лариса Юшкевич.

Їхній командир загинув на околиці Миколаєва, розповідають військові. Корегувальник навів на командний пункт ракети.

“Я був у Миколаєві, на околиці. Почув вибухи. Мене одразу набрали: Сергій, командир не відповідає. Я під’їхав, рятувальники усі разом почали шукати. Там було страшно”, — згадує військовослужбовець 28 бригади Сергій Сатаулов.

Аби попрощатися з Віталієм Гуляєвим до військової академії прийшли його рідні, друзі та знайомі. Серед них і колишній ректор академії. Каже, що добре пам'ятає перспективного курсанта, який згодом став комбригом відомої бригади.

“Ця людина — символ України. Він і вчився дуже добре. Я побачив людей, які прийшли проводжати його в останній путь. Я скажу, що Україну перемогти не зможе ніхто. Це країна воїнів, захисників, які генетично налаштовані захищати свою країну”, — наголосив ексректор військової академії Анатодій Троц.

На честь полковника, який загинув захищаючи Батьківщину, хочуть назвати вулицю у селі, що поруч з базою 28 бригади.

Військові, ж прощаючись з командиром, пообіцяли помститися за нього ворогу уже найближчим часом.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також