Лідер КНДР наказав військовим прискорити підготовку до війни, - ЗМІ

Північна Корея розширює зв’язки з рф

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виступає на 5-й національній зустрічі матерів у Пхеньяні на цьому знімку, опублікованому Корейським центральним інформаційним агентством 5 грудня 2023 р. KCNA через REUTERS/File Photo Acquire Licensing Rights

Глава Північної Кореї Кім Чен Ин наказав армії промисловості боєприпасів і сектору ядерної зброї прискорити підготовку до війни.  Про це повідомило державне інформаційне агентство KCNA, передає Reuters.

Говорячи про напрямки політики на 2024 рік на ключовій зустрічі правлячої партії країни в середу, лідер КНДР також сказав, що Пхеньян розширить стратегічне співробітництво з «антиімперіалістичними незалежними» країнами, повідомляє інформаційне агентство KCNA.

Північна Корея розширює зв’язки з рф, зокрема, оскільки Вашингтон звинувачує Пхеньян у постачанні військового обладнання Москві для використання у війні з Україною, тоді як Росія надає технічну підтримку, щоб допомогти Північній Кореї розширити свій військовий потенціал.

«Він (Кім, - ред.) поставив бойові завдання для Народної армії та промисловості боєприпасів, ядерної зброї та секторів цивільної оборони для подальшого прискорення підготовки до війни», — повідомили в KCNA.

У четвер президент Південної Кореї Юн Сук Йоль відвідав військову частину на передовій у східному окрузі Йончхон, щоб оглянути її оборонну позицію та закликав до негайної помсти, якщо буде будь-яка провокація з боку Північної Кореї.

«Я закликаю вас негайно і рішуче придушити бажання ворога на провокацію на місці», — сказав Юн військам.

Під час партійного пленуму Кім Чен Ин також окреслив економічні цілі на новий рік, назвавши його «вирішальним роком» для виконання п’ятирічного плану розвитку країни, повідомляє KCNA.

«Він... уточнив важливі завдання на новий рік, які необхідно динамічно просувати в ключових галузях промисловості», і закликав «стабілізувати сільськогосподарське виробництво на високому рівні».

В останні десятиліття Північ зазнала серйозної нестачі продовольства, включаючи голод у 1990-х роках, часто внаслідок стихійних лих. Міжнародні експерти попереджають, що закриття кордонів під час пандемії COVID-19 погіршило продовольчу безпеку.

За оцінками, у 2023 році врожайність сільськогосподарських культур у Північній Кореї зросла порівняно з минулим роком через сприятливі погодні умови. Але офіційний представник Сеула заявив, що сума все ще набагато нижча від необхідної для вирішення хронічної нестачі продовольства в країні.

9-те пленарне засідання 8-го центрального комітету Трудової партії Кореї розпочалося у вівторок, щоб завершити рік, протягом якого ізольована Північна Корея закріпила ядерну політику у своїй конституції, запустила супутник-шпигун і випустила нову міжконтинентальну балістичну ракету.

Читайте також: Лідер Північної Кореї пригрозив завдати ядерний удар 

Протягом останніх років багатоденні збори партійних і урядових чиновників використовувалися для того, щоб зробити ключові політичні заяви. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також