Лідер Північної Кореї пригрозив завдати ядерний удар - ЗМІ

Якщо його спровокують

Фото ілюстративне

Кім Чен Ин лідер Північної Кореї  заявив, що Пхеньян «без вагань» завдасть ядерної атаки, якщо ворог спровокує його за допомогою ядерної зброї.

Про це повідомили державні ЗМІ Кореї, передає Reuters.

Зазначається, що лідер Північної Кореї зробив це попередження під час зустрічі з солдатами, які працюють у військовому ракетному бюро, і привітав їх із нещодавнім запуском Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети (МКБР).

Він сказав, що випробування "продемонструвало лояльність і міцну позицію збройних сил і було чітким поясненням режиму наступальної протидії та еволюції ядерної стратегії та доктрини КНДР, щоб не зволікати навіть з ядерним нападом, коли ворог провокує його за допомогою ядерної зброї".

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виступає на 5-й національній зустрічі матерів у Пхеньяні на цьому знімку, опублікованому Корейським центральним інформаційним агентством 5 грудня 2023 р

Також цього тижня Північна Корея заявила, що в понеділок провела випробування своєї найновішої міжконтинентальної балістичної ракети, "щоб оцінити бойову готовність своїх ядерних сил проти ворожості США, яка наростає".

У Сполучених Штатів, Південної Кореї та Японії засудили дії КНДР.

Читайте також: Північна Корея відправляє кораблями зброю в росію для війни проти України: подробиці (ФОТО)

За даними США, КНДР передала рф чергову партію зброї для війни проти України.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена