Лідер польських протестувальників розповів, доки перевізники збираються блокувати пункт пропуску

Польські перевізники збираються відновити блокаду пункту пропуску “Ягодин — Дорогуськ”

Один із лідерів протесту Павел Озигала розповів, що у понеділок, 18 грудня, польські перевізники збираються відновити блокаду пункту пропуску “Ягодин — Дорогуськ” на кордоні з Україною і погрожують, що перекриття триватиме до весни. Про це повідомив польському виданню RMF24.

Протестувальники мають намір продовжувати блокаду до 8 березня. 

Українські водії обурені такою ситуацією і пропонують їх випустити з Польщі, а потім не пускати.

Польські водії в ідентичній ситуації по інший бік кордону. Крім того, вони скаржаться, що їх виганяють із системи електронної черги. Скасування цієї електронної черги є однією з вимог польських перевізників.

Зараз у черзі на кордоні з польського боку перебуває понад 2 тисячі українських вантажівок. Оскільки за добу через пункт пропуску “Ягодин — Дорогуськ” може проїхати приблизно 650 вантажівок, то під час майбутнього протесту черга зросте вдвічі.

Черга в Дорогуську розтягнулася на 70 кілометрів і досягає містечка Пяски Свідницького повіту. Час очікування на реєстрацію – приблизно 100 годин.

Читайте також: перевізники Польщі анонсували нову акцію протесту на кордоні з Україною

Натомість черга до переходу з Україною в Гребенному становить 30 км і там - близько 500 вантажівок. Час очікування на заїзд - 125 годин.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також