Лідери Франції, Італії та Німеччини прибули потягом до Києва

Це перший візит Макрона, Шольца і Драґі до України від початку повномасштабного вторгнення

ФОТО: Еммануель Макрон, Маріо Драгі та Олаф Шольц прибули в Україну

Лідери Франції, Італії та Німеччини Еммануель Макрон, Маріо Драгі та Олаф Шольц прибули в Україну.

Про це повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін у «Telegram».

Зазнається, що це перший візит Макрона, Шольца і Драґі до України від початку повномасштабного вторгнення росії.

Водночас, радник Міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у своїх соцмережах написав: «Шольц, Макрон та Драґі везуть кандидатство в ЄС та прохання повернутись у переговорний процес з Путіним». 

Зазначається, що Драґі, Шольц і Макрон сьогодні мають зустрітися із президентом Володимиром Зеленським, аби ще раз підтвердити підтримку України, але також підкреслити єдність Європи.

"Перша мета саме така: показати підтримку Україні та спробувати подолати критику, яку висловив президент України Володимир Зеленський щодо Європи за обмежену та повільну відповідь у доставці зброї, обіцянок країні, яка в першу чергу стикається з проблемами нового російського імперіалізму«, — повідомляє »RaiNews".

Друга мета — чіткий меседж російському диктатору, що єдність цілей Європейського Союзу не піддається сумніву, навіть з усіма різними нюансами, які випливають із національних інтересів, які не завжди збігаються.

Третя мета, за даними ЗМІ, полягає у тому, що Італія, Франція та Німеччина хочуть продемонструвати своїм союзникам, передусім Сполученим Штатам, що Союз має власну стратегічну автономію та ядро ​​засновників, готових вести Європу до все більшої інтеграції, починаючи зі спільної оборони та все більше зовнішньої політики.

Нагадаємо, що раніше Макрон і Шольц закликали путіна припинити війну.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також