Лідери G7: Путін «відновив війну на європейському континенті»

Спільну заяву зробили лідери G7

У спільній заяві після віртуальної зустрічі лідери G7 заявили, що президент Росії Володимир Путін «відновив війну на європейському континенті». Про це пише «CNN».

«Він поставив себе на неправильну сторону історії», сказали лідери.

«Ми засуджуємо президента Путіна за його послідовну відмову брати участь у дипломатичних процесах для вирішення питань, що стосуються європейської безпеки, незважаючи на наші неодноразові пропозиції», йдеться у заяві.

«Ми єдині з партнерами, включаючи НАТО, ЄС та їхні країни-члени, а також Україну, і залишаємося сповненими рішучості робити все необхідне для збереження цілісності міжнародного порядку, заснованого на правилах».

Учасниками зустрічі, за даними Білого дому, були президент Джо Байден, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Еммануель Макрон, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської ради Шарль Мішель і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також