Лікар-інфекціоніст щомісяця заробляла півмільйона гривень на антивакцинаторах (ФОТО)

Правоохоронці Закарпаття викрили медпрацівницю та її спільницю на махінаціях з ковід-сертифікатами

фото: СБУ

На Закарпатті 30-річна лікар-інфекціоніст Центру громадського здоров’я, за попередньою змовою з місцевою підприємицею, налагодили схему з продажу міжнародних сертифікатів про вакцинацію нещепленим клієнтам. Про це повідомляє Нацполіція області.

У зв’язку з професійною діяльністю одна з підозрюваних мала безперешкодну можливість виготовляти такі документи. Її спільниця займалася пошуком клієнтів, отримання у них грошових коштів та передачею їм вже готових свідоцтв про вакцинацію. 

Для здійснення незаконної діяльності лікар користувалася службовим комп’ютером медзакладу. На всіх ковід-документах фігурантка ставила власні печатки та особистий підпис. Окрім цього, лікарка вносила дані фактично невакцинованих пацієнтів у електронну систему охорони здоров’я.

Свої незаконні послуги жінки оцінили в 3500 гривень за один документ. 

За їхнім місцем роботи вчора, 1 лютого, слідчі поліції Закарпаття, спільно зі співробітниками СБУ та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, провели санкціоновані судом обшуки.

Серед вилученого — мобільні телефони з переписками  та копії документів замовників.

За даними СБУ, викрито лікарку на Закарпатті, яка щомісяця «заробляла» до пів мільйона гривень на фейкових COVID-сертифікатах.

За 3,5 тис грн лікарка вносила в електронну систему охорони здоров’я eHealth неправдиві відомості про вакцинацію. Крім того, вона видавала «пацієнтам» паперові COVID-сертифікати про вакцинацію без проведення фактичного щеплення. У такий спосіб зловмисниця підробляла щомісяця майже 100 медичних документів.

Наразі обом зловмисницям оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також