Лікар назвав причину різкого спалаху захворюваності на COVID-19 на Львівщині

Зокрема люди потерпають від «Омікрону»

Фото умовне

Головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко повідомив, що «забезпечило» місце Львівщини в «червоній» зоні та лідерство серед захворюваності на ковід. Про це йдеться в матеріалі «Уніан».

На питання, з чим пов’язано те, що Львівщина опинилася у лідерах добового приросту захворюваності на коронавірус, лікар відповів:  «Насамперед треба зазначити, що в цілому по Україні збільшилася кількість хворих на COVID-19. Але, дійсно, на Львівщині спостерігається значене зростання захворюваності. Передусім це зумовлено тим, що у нас, на Галичині, традиційно святкується цілий цикл новорічних свят, коли люди ходять у гості один до одного, водять вертепи, колядують. Здебільшого під час таких святкувань забувають про дотримання правил особистої гігієни, про масочний режим, про дистанцію. От і маємо результат — захворюваність зростає», — каже медик.

Низка вихідних спричинила поїздки людей по областях, курортах, а також нехтування засобів індивідуального захисту. 

«Крім того, була ціла низка вихідних, коли багато львів’ян виїжджали за межі області, в інші регіони до родичів, були на гірськолижних курортах… І також більшість точно ходили без масок. Тому сталася така ситуація», — додав лікар. 

Також лікар повідомив, що  кілька тижнів поспіль на Львівщині фіксують рекордні темпи приросту захворювання на COVID-19.

Віковий ценз цих хворих різний. Більшість — середнього віку. У відділенні реанімації серед тих, хто на апаратах ШВЛ, — 90 % особи віком понад 60 років. Також 1–2 % — це пацієнти, старші 70 років.

Фото: Сергій Федоренко/loda.gov.ua

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також