Лікар озвучив скільки грошей платників податків витрачається на п’яних пацієнтів

Часом «вдячні» пацієнти ще й б’ють медиків…

Фото: ФБ

Іван Черненко, лікар-анестезіолог Центральної районної лікарні міста Роздільна, на Одещині, поділився підрахунками щодо надання медичної допомоги пацієнтам, яких привозять у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

«По моїм скромним підрахункам за одне лише моє вчорашнє чергування держава витратила в нашій лікарні на лікування/надання допомоги пацієнтам з алкогольним/наркотичним сп’янінням близько 10 тис гривень (ліки, зарплата працівників і т. д.). + Додайте виклики швидкої, поліції. + Деяким цим пацієнтам знадобляться оперативні втручання і реабілітація + дісталося лікарю від пацієнта по обличчю.

І того купа грошей платників податків на чотирьох пацієнтів. Це тільки ті, яких оглядав я. А ще є ті, хто до анеста не доходять, тверезіють і звалюють додому.

Питання, скільки ще держава має за це сплачувати? Чи може нарешті з’явиться механізм виставлення рахунків по таким випадкам?», — зазначає лікар Іван Черненко.

Як раніше повідомляв Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф, на Львівщині стався черговий напад на бригаду Екстреної медичної допомоги під час виконання службових обов’язків.

Прибувши на виклик у с. Туринка, Жовківського району, до чоловіка, який скаржився на запаморочення та втрату свідомості, медики побачили двох осіб — чоловіка і жінку — в стані алкогольного сп’яніння.

Бригада розпочала обстеження пацієнта та процес внутрішньовенних ін’єкцій, як тут жінка накинулася на медиків з нецензурною лайкою та погрозами розправи. Під час цього до тями прийшов пацієнт і кинувся на членів бригади з кулаками, застосувавши фізичну силу до лікарів, які надавали йому медичну допомогу. На щастя, на допомогу прибув наряд поліції.

Випадки, коли люди, сфокусовані на допомозі пацієнту, потерпають від агресивно налаштованих інших членів родини чи тих, хто перебуває поруч з пацієнтом, на жаль, частішають, зазначається у повідомленні.

Скріншот: "Facebook"/Іван Черненко

Як повідомлялося, неадекват з кинджалом у руках напав на медиків і побив машину швидкої.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також