Лікарі повідомили деталі смерті молодого хлопця з Львівщини

19-річних хлопець помер в лікарні Тернополя

Днями у 2-й міській лікарні Тернополя помер 19-річний пацієнт, у якого був підтверджений COVID-19. У медзакладі хлопця лікували від пневмонії. Детальніше про смерть молодої людини розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко, пишуть «Новини Тернопільщини».

«Особа не мала супутніх патологій. Він знаходився на лікуванні всього 7 днів. Перед тим 10 днів лікувався амбулаторно, був десь на Львівщині, потім приїхав у Тернопіль до гуртожитку, самостійно приймав жарознижуючі препарати», — зазначила Ярмоленко.

Відомо, що хлопець поступив до лікарні вже у важкому стані.

«Діагностована була пневмонія. Швидкі тести і ПЛР-тести були від’ємними, це вже термін протікання захворювання був тривалий. Тільки дослідження альвеол, які взяли при житті, підтвердили, що була коронавірусна хвороба. Діагностовано в нього було ідіопатичну пневмонію з явищами фіброзу. Наразі відомо, що була спровокована і генетичність. Але це насторожує, коли молоді люди, активні в своєму житті, які не мали супутньої патології і стається такий нещасний випадок. Я співчуваю батькам. Викладачі відгукувалися, що він був надзвичайно активний. Це говорить про те, що коронавірус це грізне захворювання і вберегтися від страшних наслідків може допомогти тільки вакцинація», — додала директорка департаменту

Додамо, що про смерть в одній із лікарень Тернополя 20-річного студента історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету Василь Ромаха з Нової Кам’янки, Львівської області, повідомило видання «Zaxid.net».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також