Лікарі «швидкої», які працюють у містах де ведуться бої, отримають бронежилети

Медики часто працюють під кулями

Медики «швидкої», які першими виїжджають на місце подій та часто під кулями і вибухами рятують життя українців, отримають бронежилети. Про це повідомляє МОЗ.

Благодійна організація “100 % життя” передала Міністерству охорони здоров’я партію у понад 1000 штук бронежилетів. 

«Сьогодні наші медики — справжні герої, які на своєму фронті ведуть боротьбу за життя тисяч цивільних громадян, які стали жертвами російської армії. Тому ми докладаємо максимальних зусиль, щоб кожен лікар, який у «швидкій» виїжджає на виклик, був у максимальній безпеці. Я вдячний волонтерам та благодійникам, які долучилися до забезпечення наших лікарів необхідним захистом», — повідомив Віктор Ляшко.

Усі бронежилети будуть розподілені між закладами екстреної медичної допомоги, які знаходяться безпосередньо у зоні бойових дій та на прифронтових територіях. Зокрема, мова йде про медзаклади у центральних, східних та південних регіонах України, які нині найбільше потерпають від повномасштабного вторгнення російської федерації. 

Сьогодні, російські окупанти обстріли підстанцію швидкої в Сєверодонецьку що на Луганщині. В результаті обстрілу пошкоджено вікна у будівлі, знищено автомобіль. Є втрати серед цивільного населення. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також