Лише в бік Мар’їнки окупанти щодня випускають до 700 снарядів і ракет

Тут з перших днів війни точаться запеклі протистояння. Пекло на землі

Фото:інформативне

Сотні тонн смертоносного заліза випустили путінські нелюди у бік Мар’їнки.

Тут з перших днів війни точаться запеклі протистояння — ворог просто стирає місто з лиця землі, натомість наші захисники зупиняють варварську навалу і не залишають ворогу жодних шансів на успіх.

Пекло на землі — це коли зі сторони тимчасово загарбаного Донецька, зі скаженим свистом мало не безперервно, летять міни.  

«Середня кількість випущеного боєкомплекту по Мар’їнці, беремо від 82 і до 122, це “Гради”, авіація — тобто різні ракети — десь близько 500–700 пострілів на день», — каже військовослужбовець ЗСУ “Гайдук”.

У середмісті невеличкого прифронтового міста Мар’їнки, де 8 років поруч лунали вибухи, точилася війна, вирви від ворожих снарядів лежать на відстані кількох метрів одна від одної.

Мар’їнку ворог просто знищує, кажуть українські військові, не гребуючи, навіть, забороненою хімією.

«Випалюють Мар’їнку просто! Це вкладка фосфорного “Граду”, по ньому навіть видно, сліди трубки, що проводить. Близько 40–50–60-ти снарядів приходить за один наліт», — пояснюють військові.

Переважно, тут точаться, артилерійські дуелі та стрілецькі бої, на коротких дистанціях. Та час до часу, ворог таки наважується пробувати йти на прорив. Інколи буває до трьох груп по 15 людей. Трапляється, що геть без підтримки піхоти — під саме місто пробують викочуватися ворожі танки.

Сьогодні, все було з точністю до навпаки, без бронемашин у напрямку лінії зіткнення пішли ворожі піхотинці. «Так, трохи потрапили. Йшла група — 14 осіб та й ми вирішили не запускати її до нас на позиції. І щоб нас вже атакували і трошки попередили цей удар», — кажуть бійці.

Запобігти ворожому удару вийшло у наших артилеристів дуже влучно. Окрім самих окупантів, українські військові знищили ще й передовий склад ворожих боєприпасів.

Така, кажуть наші воїни — тут, щоденна робота.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також