Літак, який незаконно пролетів над країнами Європи, купила російськомовна людина

Літак був проданий минулого тижня

Поліція з’ясовує обставини рейсу з Литви, літак пролетів над кількома країнами Східної Європи. Про це повідомляє «LRT».

Болгарія у четвер увечері повідомила, що з Литви вилетів двомісний літак і без дозволу пролетів над кількома країнами Східної Європи, привертаючи до себе увагу військово-повітряних сил. А потім цей літак залишила у Болгарії невідома команда.

Міністр внутрішніх справ Болгарії Бойко Рашков заявив журналістам, що літак без дозволу пролетів над Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Сербією, Румунією і нарешті досяг повітряного простору Болгарії.

У літаку було двоє людей. Вони не мали затвердженого плану польоту, транспондери літака були відключені. Пілот не реагував на радіозапити та візуальні сигнали.

В Угорщині та Румунії літак до Болгарії супроводжували винищувачі.

Цей літак минулого тижня продав директор аеропарку Ніди, пілот Бронюс Заронскіс. Проте, він стверджує, що не знає, хто були покупці.

«Це не були литовці. Я не можу сказати, з якої вони країни, — може, українці, може, румуни чи болгари. Ми спілкувалися з однією людиною російською мовою. Я не знаю імен чоловіків, мене це не цікавило», — сказав він.

За словами Заронскіса, літак придбала якась організація.

«Я продав і попрощався з цим літаком. Я продаю його вже багато років, мені не було куди його діти, тому я радий, що його купили. Я не пам’ятаю, яка організація купила. На іноземній мові написали якісь ієрогліфи, важко навіть прочитати», — сказав Заронскіс.

Він додав, що літак був шестимісним і що люди, які його купили, були налаштовані дружелюбно.

Раніше, «Варта1» писала, що невідомий літак порушив повітряний простір чотирьох країн Європи.
 
Ще раніше, невідомий літак увійшов у безпечну зону над будинком Байденів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт