Ліжко для підлітка: особливості вибору

 

Для кожної людини сон є важливою складовою життя. Тому дбати про місце для відпочинку необхідно дуже відповідально. Особливо якщо йдеться про дитину шкільного чи підліткового віку. Хлопці та дівчата швидко ростуть, за день витрачають чимало енергії, відтак, здоровий сон — запорука гарного самопочуття і розвитку. Розказуємо про 5 основних критеріїв, як правильно вибрати зручне ліжко для підлітка, на які нюанси звертати увагу та що є найважливішим.

HjO2GTRvzJAd0NfIM7d9oChvF_q3izmpz2ThgVHLic9Cd-yRnCe1YEyQ3zsoBznE0FLrvNba0Q9LlTSrGcaKxQNFwwqr05pEIxd9hQdz4p3CB7Qnj-C6nNLuHzAzBzCvGkWA6WrTu9ibCCJD7bObEfI

Правильний розмір

Усі діти різні. Хтось у свої 12 має зріст 150 см, а хтось є вищим за тата з мамою. Тому облаштовувати спальну чи дитячу кімнату таким юним особам потрібно з урахуванням зростання і дорослішання. Коли мова йде про ліжко, рекомендують купувати модель довжиною не менше 185 см і шириною 80–120 см. Щоб відпочивати було комфортно і ніщо не сковувало рухів під час сну.

Для дорослих рекомендується вибирати спальне місце, вимірявши відстань між двома ліктями, розведеними в сторони в положенні лежачи. Це й буде комфортна ширина ліжка. Купуючи меблі в спальню підлітка, можна скористатися цією ж формулою, але взяти модель із запасом завширшки. Адже дитина ростиме і потребуватиме додаткового місця для комфортного відпочинку.

У цій ситуації краще взяти більше ліжко, ніж менше. Тому рекомендують відразу розглядати для покупки ліжко односпальне недорого, але з потрібними габаритами. Адже заміна меблів — недешеве задоволення. І навряд чи через 3-4 роки, коли дитина стане вищою і міцнішою, ви матимете бажання знову меблювати спальню.

Міцність конструкції

Другий момент — надійність меблів. Ви ніколи не знаєте, які випробування для свого ліжка готує ваша дитина. Хтось стрибає на матраці, хтось ховає під ним таємниці, а інший на спальному місці вчиться, читає і відпочиває. Відтак, краще зразу знайти максимально міцне ліжко.

Сучасні виробники пропонують моделі з:

  • Дерева — вирізняються довговічністю, екологічністю і міцністю. Незалежно від породи матеріалу, такі меблі витримують навантаження від 150 кг. Єдиний недолік — дерево не любить високої вологості, й краще ховати його від прямих сонячних променів. Зате виглядає воно завжди розкішно і дорого, а термін експлуатації складає щонайменше 50 років.
  • Металу — ще один варіант максимально надійних ліжок, які не потерпають ані від перепадів вологості, ані від прямих сонячних променів. Оскільки мова йде про підлітка, боятися травматичності теж не потрібно, тому можна сміливо вибирати сучасну стильну конструкцію та облаштовувати її в спальні. В продажу легко знайти як лаконічні моделі, так і ажурні у французькому стилі. Також доступні варіанти в найрізноманітніших кольорах. Головне, щоби фарби були нетоксичними і безпечними, про що обов’язково дбають добросовісні виробники.
  • ДСП/МДФ — матеріал, який є довговічним і порівняно бюджетним. Всупереч стереотипам про ненадійність таких меблів, ліжка з плит і фракцій служать довгі роки, не вимагають особливих умов експлуатації та можуть мати найрізноманітніші відтінки для цікавих стильових рішень. Такі конструкції будуть ідеальним рішенням для дитячої, якщо в майбутньому дитина вирішить кардинально все в ній поміняти разом із ліжком. Відмовитися від простіших ДСП меблів легше, ніж від натуральних букових.

XXymzA-GuyGWnAxkBjwydYzfp9rgDhubCsBMTXfRzn4LoQ3mi8nvk-Zi6QxhIUMdk4oYtYIzkGL1u-_TagMnUySZt4pdyDfZ13vUMdrPPRmZQcXIjlGtOF5_3PuL_gXYUYRtjRFSTNDkhHrh8d9m-DI

В основі таких ліжок можуть бути металеві трубки, ламелі або ж ДВП-підкладка. Перші два варіанти — найнадійніші. Але знову ж таки — все залежить від сімейного бюджету і планів щодо тривалості експлуатації меблів.

Жорсткість матраца

Не менш важлива деталь для підліткового ліжка — матрац. Коли мова йде про дитину, потрібно враховувати, що юний організм ще не до кінця сформований, і правильна поверхня для сну має важливе значення для здоров’я хребта й не тільки. Перед покупкою матраца потрібно пройти огляд в ортопеда, щоби зрозуміти, чи є особливі потреби у вашої дитини. Бо все частіше сучасні підлітки мають різного роду викривлення хребта, які спровоковані сутулістю, низькою фізичною активністю, неправильною поставою. Тому важливо подбати, щоби під час відпочинку тіло дитини справді відпочивало.

Крім жорсткості, про яку найкраще розкаже лікар, рекомендуємо також брати до уваги гіпоалергенність матеріалів і наявність знімного чохла. Перше гарантує, що дитині буде справді затишно відпочивати, а друге — що вам буде легко доглядати за спальним місцем та усувати забруднення.

Також потрібно пам’ятати про екологічність наповнювача та матеріали, що дихають. Адже комфортний сон складається з багатьох деталей. І кожна має значення.

Функціональність і простота експлуатації

Завдяки креативу сучасних виробників, односпальні ліжка можуть бути багатофункціональними. Навіть попри їхні не надто великі розміри. Для дитячої кімнати юного хлопця чи дівчини такий критерій є вкрай важливим. Серед можливих особливостей конструкції:

  • висувні шухляди та ящики;
  • варіанти-трансформери, коли спальне місце на другому ярусі, а внизу — мінікабінет;
  • простора ніша під матрацом.

В останньому випадку важливо звернути увагу на механізм, який даватиме змогу підіймати спальну поверхню, щоби заховати, наприклад, постіль, чи дістатися до потаємної коробки під ліжком. Конструкція має бути зручною для підлітка. Тому найкращий варіант — газліфт. Це плавний і безшумний механізм із хорошими амортизаційними властивостями. Важлива перевага — безпечність. Піднімаючи ліжко з допомогою газліфта, можна не турбуватися, що воно раптово впаде. Все надійно фіксується і легко змінює положення при потребі. Інші типи механізмів, такі як ручний і пружинний в цьому випадку не підійдуть — дитині буде складно з ними впоратися і доводитиметься завжди просити допомоги старших.

Дизайнерські особливості: трансформери vs мінімалізм

Зрештою, варто поцікавитися в підлітка, який стиль йому до вподоби. Бо для романтичних натур краще пасуватимуть інтер’єри з дерев’яними чи витонченими металевими ліжками, а от любителі хай-теку нададуть перевагу геометричним лаконічним конструкціям.

mR1kgNqHjR1Gr21I2uKQhj_onGDhyZOMyJBOHoy9GR8JtPiAFyd8GE5qnqzWawzSdKxOuasKoFo_hcOKuP3jK93brapIjzOQmGZ0qlXytLBJsb2bLXEXUbUYFMfnJvdnhOmPaQDfZVtXRJlL-1RQyyY

Також, залежно від квадратних метрів, можна облаштувати модульну конструкцію, яка поєднуватиме спальне місце, робочу зону і комод. Це зараз модно в молодіжному середовищі. Серед популярних рішень:

  • ліжко-шафа;
  • складане, що легко займає вертикальне положення та ховається в нішу;
  • канапка як гібрид дивана і ліжка;
  • софа з місткими ящиками для білизни;
  • традиційне односпальне ліжко на ніжках або без у трендовому кольорі чи дизайні.

Хороше рішення — м’яка модель з узголів’ям, що додає меблям безпечності та затишності. Проте такі варіанти, як правило, частіше вибирають дівчата. Тоді як хлопці-підлітки віддають перевагу більш строгому дизайну.

5 простих кроків до вибору хорошого ліжка

Отож, підсумувавши найважливіші рекомендації, доходимо висновку, що найважливіше у виборі ліжка для хлопця чи дівчини — міцність і зручність конструкції. Тому перед покупкою продумайте основні нюанси:

  • поміряйте оптимальний розмір «на виріст»;
  • визначтеся з матеріалом основи, який буде пасувати кімнаті та відповідатиме вашим вимогам до довговічності;
  • вирішіть, чи потрібен надійний механізм газліфт, або ж буде зручною модель без підйомного матраца;
  • уточніть, наскільки жорстким чи м’яким має бути спальне місце;
  • прийміть рішення щодо допустимої ціни.

Зібравши усі 5 критеріїв докупи, вирушайте на пошуки найкращого ліжка для дитини. В магазині «Світ Матраців» ви точно підберете комфортну і надійну модель, яка служитиме довгі роки. В асортименті на сайті https://svit-matrasiv.com.ua/ua/ можна побачити усі пропозиції в наявності та порівняти вартість. Усі моделі мають сертифікати якості та гарантію від виробника. Кожне ліжко — це продукт творчості та досвіду компаній, які заслужили довіру у споживачів і постійно вдосконалюють технології виробництва. Зробивши замовлення на сайті, можна оформити зручну доставку. Також магазин має сучасний сервісний центр. І звісно, є різні варіанти оплати: онлайн, готівкою при отриманні чи на банківську картку.

Вибирайте меблі для дитини відповідально. І не забувайте порадитися щодо бажаного результату із нею самою. Як правило, спільне облаштування кімнати та планування захоплює і зближує, робить спільне проведення часу незабутнім, а відтак результат меблювання — найвдалішим і найбільш продуманим.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також