ЛНУ ім. Франка відзначив 18-ту річницю отримання статусу національного (фото)

8_1507730336
8_1507730336

Сьогодні, 11 жовтня, Львівський національний університет імені Івана Франка відзначив 18-ту річницю отримання статусу національного. З цієї нагоди у актовій залі Франкового ВНЗ відбулась урочиста Вчена ради університету. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.


Ректор університету Володимир Мельник ознайомив присутніх із досягненнями навчального закладу, а також стратегічними завданнями вишу.


«В університеті засадничими є принципи поваги до викладача та студента, демократичності при ухваленні рішень, прозорості у фінансово-дипломатичних питаннях, відповідальності за виконання поставлених завдань, слідування національним та академічним традиціям. Разом з тим ми свідомі тим проблемам та викликам часу, які стоять перед нами. Все це дає підстави оптимістичної оцінки перспективи розвитку університету у сучасному світі. Колектив університету збереже свій  національний вимір і вирішить питання реформування науково-навчального процесу, суттєвого підвищення якості навчання, підготовки компетентних фахівців. Це наше стратегічне завдання. Також найвизначнішими досягненнями нашого університету є здобутки наших викладачів і студентів, науковців та аспірантів. Приємно відзначити, що потяг молоді до науки не згасає», - наголосив ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник.


Унверситетську спільноту привітав перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.


 «Україна сьогодні відбудовується, незважаючи на ті виклики, які є перед нею, пов’язані з Російською агресією. Але все залежить від знань з якими ми кожного дня будуємо нашу країну, від того, яким чином ці знання матеріалізуємо в щоденній нашій праці. Саме від вас - науковців, вчених, викладачів, студентів залежить, яким чином буде розвиватися наша країна. Адже знання  - це зерна, які сіються на грунт, і від того, хто доглядатиме цей грунт залежить яким виросте дерево освіти і науки. Хочу подякувати вам за щоденну працю, а також за принципову позицію університетської спільноти в часи випробувань та викликів», - наголосив Ростислав Замлинський .


Також в межах заходу перший заступник голови Львівської ОДА вручив представникам професорського та викладацького складу університету державні відзнаки.


varta1.com.ua: Новини