ЛОДА виділить 25 млн грн на запобігання поширенню коронавірусу

3_1582619263_3492x2328_1_0
3_1582619263_3492x2328_1_0

Сьогодні, в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько проінформував членів ТЕБ і НС про заходи протидії поширенню короновірусу у Львівській області станом на 25 лютого. Про це повідмоляє пресслужба ЛОДА.



«Важливо, що на сьогодні ні в Україні, ні в Львівській області не зафіксовано жодного випадку захворювання на короновірус. Медзаклади м. Львова та Львівської області готові до викликів, проте є потреба у закупівлі окремих захисних засобів (з метою резерву)», — розповів Андрій Васько.

На профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом скерують до 25 мільйонів гривень. Відповідне рішення сьогодні ухвалили під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Львівській ОДА.

Усі процедури закупівель проведуть у найшвидші терміни за спрощеною процедурою.

«Мусимо в найоптимальніші терміни опрацювати всі механізми, аби якнайшвидше мати можливість закупити необхідні речі. Йдеться перш за все про засоби захисту, безконтактні термометри та медичне обладання, таке як апарати штучної вентиляції легень», — зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Кошти вивільнять із різних джерел: із обласного бюджету, резервного фонду Львова.

varta1.com.ua: Новини