Лукашенко дав команду призивати білорусів «без ґвалту і без шуму»

Заявив, що військовозобов’язані бігти за кордон не будуть…

Фото: РІА Новости

Самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко 4 жовтня доручив перевірити військовозобов’язаний склад, що перебуває у запасі під час наради з військової безпеки у міністерстві оборони за участю керівництва військового, силового та правоохоронного блоку та командувачів військ, повідомляє «Судово-юридична газета».

Зокрема, як тільки закінчиться кампанія зі збирання врожаю, він дав команду «акуратно призвати в районі людей».

Так, білоруське інформагентство «БелТа» цитує такі формулювання заяв лукашенка: «Попереджаю військових, особливо через вас військкомати. Як тільки в росії оголосили мобілізацію, ми бачимо, які недоліки. Не будемо влазити у суть питання — це справа РФ, як проводити мобілізацію. Але коли розіслали повістки, деяких людей на місці не опинилося в росії. Хтось помер, хтось втік, хтось хворий незрозуміло який і таке інше. Це для нас урок», — наголосив Лукашенко.

«Тому через військкомати ми перевіряли і перевірятимемо військовозобов’язаний склад, усіх військовозобов’язаних, які числяться у нас у запасі. Треба у кожному районі без жодного ґвалту, без шуму. Те, що я вам і доручав.

Закінчиться кампанія зі збору врожаю, акуратно треба призивати в районі людей, подивитися їх наявність та уточнити всі наші матеріали, списки та документи у військкоматах», — сказав він.

«Ще раз хочу наголосити на своїй тезі: кожен, хто має і може тримати зброю в руках у Білорусі, має вміти нею користуватися. Хоча б елементарною. Це стосується і жінок, і чоловіків. Вони мають освоїти хоча б стрілецьку зброю для того, щоб захистити, не дай боже трапиться свою родину», — підкреслив олександр лукашенко.

«Жодних інших цілей ми сьогодні не ставимо. А до війни готуємось, бо всяке може бути.

Якщо не дай боже що трапиться, ми бігти за кордон не будемо», — заявив він.

Як повідомлялося, у білорусі розпочалося масове вручення повісток.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий