Лукашенко намагається викрутитися — Арестович

Зараз білоруська територія використовується дуже мало

Радник голови офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю виданню «Медуза» розповів про роль Білорусі у війні проти України та про те, що Лукашенко намагається викрутитися, але з Білорусі літали ракети та літаки, тож це військова агресія проти України.

«За нашими даними, Лукашенко активно веде переговори із Заходом. Нам і білоруська опозиція про це каже, і західна розвідка. Вони говорять без подробиць, але загальний характер: «Я не винен, він сам до мене прийшов», — повідомив Арестович.

«Але білоруська територія та білоруська військова інфраструктура — аеродроми, бази постачання, залізнична мережа — повністю використовувалися проти нас. Звідти пускали ракети, літала авіація, наступали війська. Це за визначенням є воєнною агресією. Але ми спеціально не порушували це питання, тому що ми розуміємо саму Білорусь і дуже чітко розділяємо білоруський народ і білоруську владу», — сказав Арестович.

Радник президента України також повідомив, що Україна бачила, що білоруський народ проти цієї війни і зараз білоруська територія використовується дуже мало.

«Авіація вже давно не діє, ракети практично не стріляють. Ну, пара епізодичних пусків була. А ще білоруські партизани примудрилися зіпсувати залізничну мережу. Я їх до цього закликав і на мене в Білорусі завели кримінальну справу за тероризм. Але, як бачите, не дарма закликав. Реально зіпсували і реально дуже ускладнили життя російським військам», — повідомив Арестович.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також