Лукашенко передав аеродром «Зябрівка» під контроль РФ: сюди стягують велику кількість техніки

Росія стягує на аеродром «Зябрівка» танки, БМП та «С-400»

Фото: avsimrus.com

Білоруси передали росіянам аеродром «Зябрівка» під повний контроль. Зараз на цій локації триває облаштування російської військової бази, повідомляє «Мind».

Як заявив, 7 липня, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, на території аеродрому зараз ракетний дивізіон «Іскандер-М» та С-400 «Тріумф». Також російські військові почали зводити ангари для оперативно-тактичних комплексів «Іскандер». Їх планують розмістити на відстані 60 км від Мінська.

Як повідомляє, 8 липня, «РБК-Україна», на білоруському військовому аеродромі Зябрівка (Гомельська область), який було передано РФ, відмічено явне збільшення кількості ЗРК «С-400», танків та БМП. Це засвідчують супутникові знімки військового об’єкта.

Як повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн»,  на знімках, опублікованих оборонним аналітиком Конрадом Музикою в «Twitter», можна помітити:

  • дивізіон із 10 одиниць ЗРК С-400 «Тріумф»;
  • дві одиниці ЗРПК «Панцир», що знаходяться на насипах ґрунту;
  • низьковисотні виявники 5Н66, які встановлені на вежі 40В6;
  • радіолокатор підсвічування та наведення 92Н6Е;
  • апаратний контейнер Ф52 для операторів.

У моніторинговій групі зазначають, що С-400 побільшало на дві одиниці.

"Нам відомо, що, крім усього вище переліченого в Зябрівці, також з’явилися БМП і танки, які прикопані й замасковані«, — додають у »Беларускі Гаюн".

Як повідомлялося, загроза обстрілів території України з півдня білорусі буде зберігатися ще 3 місяці.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також