Лукашенко планує вдвічі збільшити чисельність своєї армії

До 80 тисяч осіб

Фото: Олександр Лукашенко (Getty Images)

Розпочалася сто четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території білорусі. У рамках створення південного оперативного командування, передбачається збільшення чисельності збройних сил республіки білорусь до 80 тисяч осіб. Комплектування військових частин технікою та озброєнням планується здійснити за рахунок технічних засобів, що перебувають на зберіганні.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на покращенні свого тактичного положення, утриманні зайнятих рубежів, поповненні боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Українські гелікоптери завдали ударів по скупченнях ворожих сил на Херсонщині, а літаки — по складах боєприпасів на Миколаївщині. Противник втратив понад 20 осіб та до 10 одиниць військової техніки.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

За минулу добу захисники та захисниці України на Донецькому і Луганському напрямках відбили десять атак ворога, знищено один танк, три артилерійських системи, дві бойові броньовані машини, один автомобіль та два склади з боєприпасами. Підрозділи протиповітряної оборони збили два безпілотних літальних апарати типу “Орлан-10”.

Довідково. Зараз у Збройних силах Білорусі налічується 45 тисяч військових. У резерві — 290 тисяч, напівмілітарних — ще 110 тисяч людей.

За кількістю резервів Білорусь посідає 13 місце серед 142 країн, військовий потенціал яких важко оцінити. За кількістю воєнізованих — 19 місце.

Фото: ЗСУ

Як повідомлялося, на території білорусі війська РФ розмістили «Іскандери».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також