лукашенко розуміє, що ніяка охорона його не врятує, якщо путін захоче його вбити

Кожен другий в оточенні Лукашенка - агент ФСБ

Олександр Лукашенко ніколи не займався своєю охороною, тому йому буде складно убезпечити себе в разі, якщо президент РФ Володимир Путін вирішить його вбити. Про це повідомив політолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю УНІАН.

Гловним захистом для Лукашенка є те, що росіянам під час війни з Україною його важко замінити.

«Щодо посилення охорони - можу сказати, що Лукашенко ніколи не займався своєю охороною. Він - не Путін, не ссиклява людина. Наприклад, Путін зустрічається з фальшивими матерями, а Лукашенко в момент, коли була революція, приходив на завод, де були мітинги, протести. Він став з ними розмовляти, лаявся.  Там всі кричать йому, а він: »Підійди, поговоримо з тобою!« Він така людина з природи. Так, у нього там охорона, ОМОН і все таке. Він же вважає себе президентом», - сказав експерт.

Кожен другий в оточенні Лукашенка - агент ФСБ.

«Я думаю, Лукашенко розуміє, що ніяка охорона його не врятує, якщо у Путіна буде бажання його вбити. Я пам'ятаю, кілька разів бачив кортеж Лукашенка в Мінську. У нього в центрі одна з резиденцій. Ти їдеш, перед тобою виходить міліціонер, махає палицею. І ти бачиш, як виїжджає кортеж Лукашенка, тому що з цього місця ніхто більше не виїжджає. Через хвилину тобі кажуть: »Все, їдьте«. Це не те, що перекрили дорогу на 8 годин. Нічого подібного. Там немає таких заходів безпеки, як в Росії. Та й у них фізично немає можливості організувати таку безпеку, якщо ФСБ вирішить його знищити. Я думаю, там кожен другий в оточенні Лукашенка - агент ФСБ. Його захистом є те, що росіянам його зараз під час війни важко замінити. У 2020 році в мирний час намагалися, і у них не вийшло», - сказв Шейтельман.

Раніше у розвідці повідомили, чи є зараз ризик наступу білорусі на Україну.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт