Лукашенко заявив про завершення всіх запланованих поставок російської ядерної зброї до білорусі

На початку жовтня остання

фото ілюстративне з відкритих джерел

Поставки російської ядерної зброї до Білорусі завершені. Про це в ході саміту Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) у російському Санкт-Петербурзі заявив білоруський лідер Олександр Лукашенко, повідомляє УНІАН.

Так, відповідаючи на питання про те, чи доставлено до Білорусі всю російську ядерну зброю, що планувалася, Лукашенко відповів ствердно.

«Давно. Я ж говорив уже, коли закінчилося постачання. Ще у вересні, по-моєму, або у жовтні. На початку жовтня остання. Все на своїх місцях у хорошому стані», – сказав білоруський диктатор.

Він також прокоментував перспективи врегулювання «конфлікту» в Україні і зазначив, що «цього року є шанс просунутися у цьому питанні».

«Думаю, що найбільший шанс. Будемо з ними якось щільніше працювати, щоб вони розуміли, що це єдиний шанс. Якщо вони ним не скористаються, буде взагалі крах», - наголосив Лукашенко.

Читайте також: розвідка США підтвердила, що росія перемістила ядерну зброю до білорусі.

Відповідаючи на уточнююче питання, про які рішення йдеться, військові чи політичні, лідер Білорусі підкреслив, що «зараз уже і до політиків дійшло».

«Військові піддавлюють. Як я завжди казав, військові бачать, що відбувається. Тиск дуже сильний вже. Ви, напевно, на прес-конференції Зеленського зауважили, що він починає розуміти», - резюмував Лукашенко.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також