Лукашенко заявив, що різанину у Бучі організували англійці, які на автомобілях приїхали зі Львова

Масові вбивства людей на Київщині назвав "показухою"

Фото: getty images

Лукашенко видав, що різанину в Бучі «підлаштували англійці, які прибули зі Львова».

Як пише «Оbozrevatel», самоназваний правитель Білорусі Олександр Лукашенко знову відзначився цинічною заявою щодо вчиненої російськими окупантами різанини у Бучі. Він заявив, що масові вбивства та тортури мирних людей на Київщині — це «провокація» та «показуха».

Її, за словами Лукашенка, «організували англійці, які прибули зі Львова». Блюзнірську брехню Лукашенко озвучив під час інтерв’ю «Associated Press», її розповсюдило державне білоруське агентство Белта.

Коли американський журналіст запитав у диктатора, чи не настав час Росії припинити вбивати українців і чи готовий Лукашенко передати президенту РФ Володимиру Путіну, що необхідно зупинити звірств, — Лукашенко звинуватив його у брехні.

«Я обіцяю передати ваші слова президенту Росії. Ми найближчим часом зустрінемось з ним. Обіцяю. Але я хочу до вас, до Заходу перш за все, звернути такі ж слова: припиніть брехати! Ви дарма наводите приклад Бучі. Те, що відбувалося в Бучі (я не знаю, наскільки ви занурені в це), — ми знаємо, хто організував цю показуху, там в основному були англійці, які на автомобілях (на мою думку, чотири автомобілі ми бачили, передали росіянам номери) прибули зі Львова, здійснювали зйомку в Бучі та потім вкидали в інформаційний простір», — заявив диктатор.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також