Львів долучиться до ініціативи присвяченої дню рідкісних захворювань

rare414141414141414
rare414141414141414

28 лютого у світі визначні будівлі підсвічуються у символічні кольори — рожевий, зелений, та блакитний.  Про це інформує «Твоє Місто».

Це офіційно визнані кольори Міжнародного дня рідкісних захворювань.

Цього року, Львів впродовж 10 днів, з 18 по 28 лютого, доєднається  до масштабної світлової ініціативи, яка присвячена Міжнародному дню рідкісних захворювань.

В Україні освітять 15 відомих та знакових будівель у п’яти містах країни — також у Києві, Одесі, Дніпрі та Маріуполі.

Серед будівель готель «Best Western Plus Market Square» у Львові, костел Святого Миколая в Києві, «Грецький парк» в Одесі.

Організатор громадська спілка «Орфанні захворювання України» прагне привернути увагу до хворих на орфанні захворювання, яким для повноцінного життя потрібне постійне дороговартісне лікування та підтримка держави.

«В Україні 5 % населення мають рідкісні захворювання. Якщо зібрати всіх орфанних хворих разом, це буде ніби населення одного міста-мільйонника. І більшість цих пацієнтів — діти. Завдяки світловій ініціативі ми хочемо достукатися до сердець українців по всій країні. Хочемо показати, що хоч орфанні пацієнти — рідкісні, сукупно їх багато, і що вони сильні. А самим хворим хочемо дати відчути, що Україна підтримує їх та приєднується до глобального руху допомоги», — пояснила голова ради Громадської спілки «Орфанні захворювання України» Тетяна Кулеша.

varta1.com.ua: Новини