Львів попрощався із відомою українською письменницею Вікторією Амеліною (ФОТО)

Львів проводжає сльозами дощу

У середу, 5 липня, Львів попрощався із відомою українською письменницею і громадською діячкою Вікторією Амеліною, яка загинула унаслідок поранень, отриманих під час удару по Краматорську.

Про це повідомляє «Еспресо.Захід».

Прощання відбулося у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Сюди прийшли десятки людей, які знали та цінували Вікторію. Віддати шану, підтримати рідних та провести в останню путь. 

«Сьогоднішня молитва за Вікторію – це псалом подяки за життя. А молитва Вікторії за нас – це подяка за любов, добро, красу і справедливість. Ми просимо сьогодні пам'ятати, ми у скорботі за тобою, яку не може зцілити час, лише надія близького воскресіння, і наша перемога над ворогом видимим і невидимим, –  говорить отець Степан Сус під час прощання. – Сьогодні Вікторія буде для нас не сльозою, а буде для нас росою на світанку, який розпочинає наш день».

Опісля міської церемонії прощання із піснею сурмача, похоронна процесія вирушила на Личаківський цвинтар, де й поховали письменницю, на полі №78. У Вікторії залишився 12-річний син.

Нагадаємо, письменниця була поранена 27 червня під час ракетного удару по центру Краматорська, лікарі боролися за її життя, проте отримані травми виявилися смертельними.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів