Львів попрощався із журналістом Андрієм Кришталем, який захищав Україну від російських окупантів (ФОТО/ВІДЕО)

Віддати останню шану Герою прийшли рідні, друзі та небайдужі громадяни

У п’ятницю, 29 вересня, Львів попрощався із журналістом Андрієм Кришталем, який захищав Україну від російських окупантів.

Вранці у військовому храмі Стрітення Господнього (вул. Клепарівська, 30а) відбулася заупокійна молитва та прощання з військовослужбовцем.  Чин похорону відбувся у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.

Фото: Варта-1

Вічний спочинок Герой знайшов на Личаківському кладовищі. Віддати останню шану Герою прийшли рідні, друзі та небайдужі громадяни.

Що відомо про Героя:

Андрій Кришталь (46 років) Львів’янин.

Здобув вищу освіту на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Після завершення навчання проходив військову службу у місті Володимир (раніше - Володимир-Волинський) Волинської області, здобув звання «старший сержант».

Свою журналістську кар’єру розпочав із посади технічного редактора у виданні «Зовнішньоекономічний кур’єр» при Львівській торгово-промисловій палаті. Мав неабиякий організаторський талант та брав активну участь у врученні відзнак успішним підприємствам Львівщини «Обличчя міста».

З часом переїхав до столиці та став помічником депутата Верховної Ради України. Згодом мовернувся до Львова і почав працювати у Львівській міській раді, зокрема, займався організацією проведення чемпіонату «Євро-2012» у Львові.

Андрій Кришталь був винятковим патріотом своєї держави та брав активну участь у подіях під час Революції Гідності. Із 2015 року працював головним редактором газети «Самооборона», керівником Громадської організації «АВТОХАМ» та Міжнародного благодійного фонду «Кришталь».

Захоплювався футболом, був затятим рибалкою.

Після загибелі племінника у боях з російськими загарбниками вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив державу на східному напрямку, був відзначений численними відомчими відзнаками. Під час виконання бойового завдання був тяжко поранений.

У воїна залишилися мама, сестри, брати, хрещені діти, велика родина та багато друзів. 
 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк