Львів попрощався з двома Героями, випускниками ліцею імені Героїв Крут

Вічна пам’ять!

Сьогодні, 1 серпня, Львів попрощався з Героями Романом Байщаком та Максимом Шамаровим, які боронили Україну від російських окупантів. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Поховали Героїв на Личаківському кладовищі.

Довідково:

Капітан Роман Байщак (04.04.1997–26.07.2022). Львів’янин. Навчався у середній загальноосвітній школі № 54 міста Львова. У 2011 році вступив до Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 

Після завершення навчання вступив до лав 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У складі бригади тричі виконував завдання у зоні проведення бойових дій на сході України.

У 2022 році був нагороджений нагрудним знаком Командувача об‘єднаних сил Збройних Сил України «За службу та звитягу» III ступеня.

У Романа Байщака залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Капітан Максим Шамаров (18.06.1997–28.07.2022). Львів’янин. Закінчив середню загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів № 50 міста Львова. У 2011 році вступив до Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Здобув освіту у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Після завершення навчання у 2018 році вступив до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У складі бригади тричі виконував бойові завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил. У 2022 році указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

У Максима Шамарова залишилися мама, батько, брати та сестра.

Нагадаємо, у вівторок Львівщина попрощається зі загиблим воїном.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також