Львів'ян просять не нехтувати сигнали тривоги

Якщо почули — йдіть в укриття!

Повітряну тривогу оголошують, тоді, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку області або є підтвердження запуску балістичних ракет. На цьому наголошує Головне управління ДСНС України у Львівській області. Точне місце атаки ворога визначити важко, адже ракети можуть змінювати траєкторію польоту.

«ПАМ’ЯТАЙТЕ! Перша сирена сповіщає про початок «повітряної тривоги». Натомість друга сповіщає про її відбій», — йдеться у повідомленні.

Тому як тільки сповістили про тривогу — потрібно негайно сховатися в укриття!

Зокрема, як тільки-но почули сигнал повітряної загрози, одразу увімкніть радіо чи телебачення, щоб прослухати термінове повідомлення про можливу надзвичайну ситуацію.

Якщо немає доступу до телебачення та радіо, зателефонуйте на багатоканальний безкоштовний телефон 0 800 600 491.

Також про повітряну тривогу оперативно сповіщає телеграм-канал «Оповіщення ЦЗ».

А ще можна встановити на свій телефон додаток «Повітряна тривога»: для цього потрібно завантажити застосунок у «Google Play Market» (https://bit.ly/3K5TQZH) або AppStore (https://apple.co/3Mbe99S).

«Відтак, вимкніть світло, газ та воду, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Залишайтеся там до наступного сигналу сирени, яка сповістить про відбій повітряної тривоги», — радять людям. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також