Львів’ян закликають прийти віддати останню шану загиблому Герою Юрію Гаталі (ФОТО)

Вічна пам’ять...

Фото ілюстративне

Сьогодні, 15 липня, Львів попрощається з Героєм Юрієм Гаталою, який загинув у боротьбі з російськими окупантами. Чин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовця на Личаківському кладовищі. Львів’ян закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Об 11.00 розпочнеться Чин похорону у Гарнізонному храмі, об 11:30 год. відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Опісля похоронна процесія попрямує до Личаківського кладовища.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11)–пл. Катедральна–пл. Ринок (міська церемонія прощання)–вул. Руська–вул. Підвальна–вул. Володимира Винниченка–пл. Соборна–вул. Пекарська–вул. Шімзерів–вул. Мечникова–Личаківський цвинтар.

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. 

Біографічна довідка Героя: Юрій Гатала (14.05.1971–10.07.2022). Львів’янин. Протягом 1977–1986 років навчався у ліцеї № 45 Львівської міської ради. У 1988 році закінчив професійно-технічне училище № 53 міста Львова.

У мирний час займався підприємницькою діяльністю. Впродовж 2013–2014 років був активним учасником Революції Гідності.

Із початком російсько-української війни у 2014 році, служив у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ Збройних сил України, у складі якої обороняв Луганську ТЕС. З перших днів повномасштабного вторгнення росії захищав Україну.

Був у званні солдат. У квітні 2022 року переведений у 122-й окремий аеромобільний батальйон 81-ої окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Загинув у бою 10 липня 2022 року.

У Юрія Гатали залишились батьки, дружина, донька та двоє неповнолітніх синів.

Нагадаємо, у Львові започаткували церемонію прощання із загиблими на війні.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також