Львів`ян закликають не запускати феєрверків задля спокою військових

910096
910096

Уже кілька років в Україні діє заборона на використання феєрверків у новорічну ніч. А ще піротехнічні засоби не можна ані продавати, ані купувати, адже за це світить штраф до понад 1,5 тисячі гривень. Про це пише «24 канал».

Ветеран Володимир Гера зізнався: його побратими не раз розповідали, що відчувають, коли вибухає феєрверк. Військовий зазначив, що люди, які мають посттравматичний синдром, вони бояться не тільки звуку піротехніки або згадки про снаряд, а й звуку телефона, що впав на землю.

З грудня 2015 року у Львові діє постанова, яка забороняє продавати та використовувати піротехнічні вироби. Її ухвалили, зокрема, тому, що на лікуванні в міському госпіталі з початку війни перебувають учасники бойових дій. За виконанням постанови пильнують поліція та муніципали.

Патрульна поліція реагує на піротехнічні засоби, коли ми виявляємо їх самостійно, або ж коли людина дає виклик на оператора за номером «102». Прибуваємо на місце, встановлюємо всі обставини. Викликаємо на місце дільничого, який складає протокол, — пояснив поліцейський Любомир Цісельський.

Попри заборону, торговців, що продають піротехніку, не мало. Тож, у мерії нагадують: уже майже п’ять років використання піротехніки у Львові — табу. Торік під час новорічного періоду копи склали десять протоколів на таких порушників. Але за всіма впильнувати не можуть. Якщо ж порушника таки зловлять, йому світить штраф — від 500 до 1700 гривень.

varta1.com.ua: Новини