Львів’ян запрошують до обговорення схеми дорожнього руху на вул. В. Стуса

maxresdefault
maxresdefault

Львів’янам пропонують долучитися до обговорення запропонованої схеми організації дорожнього руху на вул. В. Стуса на ділянці біля трамвайної зупинки «Стадіон Україна» та перехрестях вул. Липова Алея.

Як повідомляє Управління транспорту Львівської міської ради, ця ділянка характеризується значною аварійністю. Найпоширеніші види ДТП це ДТП між авто при виїзді з вул. Липова Алея та в районі трамвайної зупинки «Стадіон Україна», ДТП з трамваєм навпроти виїзду з вул. Липова Алея та наїзд на пішохода на нерегульованому пішохідному переході.

Основними причинами є значні перевищення водіями максимально допустимої швидкості (за місяць 24.09.2020–24.10.2020 було зафіксовано 33228 перевищень, з них 497 більш ніж на 50 км/год), неуважність та довколишня інфраструктура яка штовхає водіїв до порушень ПДР.

Як наголошується, «перед прийняттям остаточного рішення комісія вирішила представити цю схему до широкого обговорення, особливо для мешканців, які проживають поруч».

Запропонована схема покликана візуально звузити проїзну частину для стимулювання водіїв не перевищувати швидкість, зробити проблемні місця (виїзд з вул. Липова Алея та місця розвороту) безпечнішими та найголовніше підвищити безпеку на пішохідному переході до трамвайної зупинки. Усі зміни виконуватимуться за допомогою дорожньої розмітки та знаків (окрім прибордюрних острівків безпеки). Також на пішохідному переході за наявності фінансування буде встановлено світлофорне регулювання. Всі ці заходи повинні зберігати життя і здоров'я людей та допомогти уникнути затримок руху пов’язаних з частими ДТП.

«Просимо надавати Ваші зауваження та пропозиції щодо цієї схеми до 16.07.2021. Пропозиції надсилати на електронну адресу kbdr.lviv@gmail.com. Посилання для скачування схеми: https://drive.google.com/.../1Lo.../view...», — зазначається у повідомленні.

[gallery link=«file» columns=«1» ids=«289510»]

varta1.com.ua: Новини