Львів’янам пояснили, як діяти при виявленні дрона

Вчора за вечір у поліцію поступили більше 1000 з повідомленням про виявлення дронів! По це повідомив голова ГО «Варта1» Ігор Зінкевич.

У всіх 100 % випадків, наші фахівців по перехопленню дронів визначили, що “дрони” це — зірки на нашому зоряному небо!!! Ми дуже дякуємо всім за Вашу не байдужість і розуміємо, що Ви хочете допомогти, але ми дуже просимо ознайомитися з текстом нижче, і фільтрувати звернення на лінію «102»!! Декілька фактів про “нічні дрони” які хвилюють мешканців:
 
Міф: Це точно дрон — бо я бачу як він переливається різними кольорами!!

Факт: Проходячи через атмосферу, промені долають величезну відстань, бар’єр між космосом і планетою. Ця дистанція характеризується неоднорідним складом, всі шари мають різну температуру і показники густини, що сприяє багаторазовому заломленню світла. Завдяки таким фізичним процесам, людина може спостерігати такий незвичайний оптичний ефект, як зоряне мерехтіння чи переливання кольору від червоного до синього.

Міф: Це точно дрон — бо він рухається, і змінює своє положення на небі!

Факт: Земля обертається навколо своєї осі, а також вона крутиться навколо сонця (Дякуємо Копернику). Це створює ефект “руху зірок на небі”. За 10хв переміщення на видимому небі - може складати близько 1–2 см!
 
Міф: Це точно дрон — бо я бачу, як вони сходяться розходяться по небі!

Факт: І це знову астрономія! Єдина нерухома зірка на нашому небі — це Полярна!

І в залежності від відстані на небі полярної зірки від інших зірок — може скластися враження, що “зірки-дрони” сходяться або розходяться по небесному обрії.
Якщо зважаючи на всі вищенаведені дані — ви впевнені що це дрон — зробіть наступне: Завантажте на Ваш мобільний телефон додаток «Stellarium» або подібні (це програма слідкування за зоряним небом — посилання — https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noctuasoftware.stellarium_free&hl=uk&gl=US), і просто наведіть камеру на цей “дрон” — сама програма визначить всі необхідні параметрі — і чітко дасть Вам зрозуміти чи це дрон, чи зірка.

Якщо навіть після цієї перевірки ви ще більше впевнені що це дрон — одразу зніміть відео і фото, та повідомляйте на лінію «102». Група по перехопленню дронів — чергує 24/7.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також