Львів’янам радять запасатися електрочайниками та сухим спиртом

Городянам рекомендують підготуватися до ситуації, яку важко уявити…

Ілюстрація: bestmarket

Львів готується до зими. З огляду на те, що наша країна живе в час війни, сценарії проходження опалювального сезону можуть бути різними. Відтак, як наголошують у Львівській міській раді, готуватися до зими має кожен на своєму рівні.

«Чи можливі аномальні ситуації у Львові? Я думаю, так. Тому, що коли вдарили російські ракети по трьох підстанціях електропостачання, моментально виникли проблеми. Але ми для «Львівводоканалу» вибудували альтернативну систему подачі електроенергії і всі насосні станції працювали, люди цього навіть не відчули. Сьогодні наша задача — підготуватися до ситуації, яку важко взагалі уявити», — заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він наголосив, що треба мати городянам на випадок надзвичайної ситуації.

«Що треба мати? Ще ніхто дрова не відміняв. Вони завжди рятують у складний час, те ж саме вугілля. Ми купуємо дуже багато буржуйок, тому що вони єдині, що може залишитися, якщо інше не працює», — зазначив Садовий.

За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, станом на сьогодні теплопостачальні підприємства міста вже замінили 4 км тепломережі. До початку сезону буде замінено ще 2 км. До роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» — найбільші об’єкти теплопостачання. Також відбуваються наради з головами ОСББ, з керівниками приватних і комунальних управляючих компаній, щоб проговорити різні ситуації готовності до зимового періоду.

«Чи буде газ, чи не буде газу, чи буде електроенергія, чи її не буде, все одно вдома необхідно мати: перше — це електрочайник. У випадку, якщо не буде газу, можна включити в розетку, закип’ятити воду, зробити чай чи каву, випити і зігрітися теплими напоями. 

Друге: світильник на батарейках. У випадку, якщо не буде електрики, можна буде включити і буде світло в оселі. 

Наступна річ, про яку мають знати мешканці, — це сухий спирт. Ця річ повинна бути в кожного в квартирі. Чому? Тому що сухий спирт дає можливість розігріти їжу, якщо немає ні газу, ні електрики. 

Варто мати також електроплиту. Якщо не буде газу, то така електроплита буде в нагоді, тому що також на ній можна буде готувати їжу», — розповіла Ірина Маруняк.

Як повідомлялося, газу вдосталь, проте в деяких оселях не буде теплопостачання.

varta1.com.ua: Новини

Ксенія Бурченко