Львів’янин організував мережу збуту китайських мобільних телефонів під маркою дуже відомого бренду (ФОТО)

Львів’янин організував мережу збуту китайських мобільних телефонів під маркою дуже відомого бренду (ФОТО)

Фото: НПУ

У Львові судитимуть учасників злочинної групи, які збували контрафактні товари під виглядом відомої марки.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, організатор, 29-річний львів’янин, та двоє виконавців, 28-річний мешканець Львова та 30-річний житель Волинської області, продавали китайські мобільні телефони та аксесуари під маркою відомого бренду.

Зловмисники в мережі Інтернет розміщували оголошення про продаж мобільних телефонів, навушників, зарядних пристроїв та інших аксесуарів однієї з найвідоміших марок, видаючи їх за оригінальний товар. Натомість, товари для продажу фігуранти замовляли з Китаю, після чого пакували їх у коробки з логотипами торгової марки.

Фото: НПУ

Від протиправних дій злочинної групи покупцям та компанії було завдано шкоду на загальну суму 1 мільйон 766 тисяч гривень. Її відшкодовано.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели 17 обшуків на території Львівської та Волинської областей за місцем проживання та в автомобілях фігурантів, а також в орендованому офісі, в якому було облаштовано колл-центр. Було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, навушники, зарядні пристрої, засоби брендування (пакувальні матеріали) та інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) ККУ. Санкція статті передбачає покарання - штраф від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Читайте також: в Україні збільшилася кількість контрафакту пального.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий