Львів’янину серед білого дня обікрали авто на платній парковці

На платінй парковці у Львів в чоловіка з автомобіля викрали техніку. Охорона як виявилося ні за що не відповідає.

Фото ілюстративне

У центрі міста на території платної парковки на вулиці Валовій у Львові, яку обслуговує комунальне підприємство, з автомобіля чоловіка викрали дорогу техніку. Про це йдеться у сюжеті «NTA» у програмі «Правда. Наживо» (щобудня о 19:00 год).

Із камери відеоспостереження видно, як із припаркованої автівки у центрі Львова вийшов чоловік. Ніби нічого дивного. Потім він спокійно пройшов під самою камерою спостереження на вулиці.

“Героєм” відео виявився не власник машини, а злодій, який без зламу пограбував авто.

«Уже вдома я помітив, що рюкзак дуже легкий — немає частини техніки. Потім почав відтворювати події, які могли відбутися. Зрозумів, що крадіжка трапилася саме на Валовій», — розповідає Андрій Попович.

Чоловік залишив авто на платній парковці у розпал робочого дня. Вирушив неподалік у справах. Відсутнім був не довго, тож рюкзак із собою не захопив, хоча завжди забирає із собою цінні речі. Саме в той момент і сталася крадіжка. Оскільки слідів зламу не було, то одразу навіть не побачив того, що трапилося.

В Андрія викрали ноутбук, планшет, а також жорсткий диск. При цьому з рюкзака крадій не забрав зарядне, жорсткі диски, які лежали в інших кишеньках. Страхова компанія оцінила збитки у 53 тисячі гривень.

Усе, що вкрали, – робоча техніка. Як виявилося, зловмисник стежив за чоловіком. І коли Андрій зачиняв автомобіль, зчитав код. За допомогою нього і відчинив машину.

Заяву до поліції Андрій вже написав, проте крадія ще не знайшли.

«За фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 185 кримінального кодексу України – крадіжка. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 6-ти років», – повідомила в коментарі виданню речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

Додамо, що вартість паркування на Валовій– 30 гривень за годину, це одні з найдорожчих розцінок. Загалом, в центральній частині міста коштує за 60 хвилин паркування коливається від 10 до 30 гривень.

«Ніхто не відповідає за машини. Страхові компанії приїжджають, розбираються», – так описав відповідальність за автомобілі охоронець на виїзді із парковки.

Немає на самій території парковки і відеонагляду – лише на виїзді і в’їзді території. Те, що його пограбували саме тут, Андрій зміг довести тільки завдяки відео з камери спостереження у кафе, що поруч.

Додамо, що обслуговує парковку на вул. Валовій ЛКП «Львівавтодор» – найбільший оператор паркувальних майданчиків у місті. Таких в управлінні комунального підприємства – 49.  Проте коментувати ситуацію, а також безпеку для автівок на їхніх парковках, у ЛКП відмовилися. У пресслужбі Львівської міської ради сказали всі питання адресувати правоохоронцям.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також