Львів’янка повернулася з Польщі додому хворою на кір

На Львівщині зафіксували перший у цьому році випадок кору

Фото ілюстративне з відкритих джерел

В п'ятницю, 19 травня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували 54-річну жінку, у якої діагностували кір.

Про це повідомила  головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко, пише Tvoemisto.tv.

За її словами, жінку госпіталізували зі скаргами на підвищення температури тіла і наявність рясних висипань. Відповідно лікарі при огляді запідозрили кір. На дослідження від жінки відібрали матеріал, зокрема кров. Діагностували кір.

Жінка перебувала певний час у Польщі та повернулась в Україну зараженою. Після цього вона контактувала з чоловіком та двома дітьми. Родину провакцинували проти кору, за ними встановили медичне спостереження.

Жінка наразі у задовільному стані, її виписали у стаціонар.

Читайте також: в Україні підтверджені два випадки небезпечної дитячої недуги.

Зазначимо, що кір – одне з найзаразніших захворювань у світі. Дев’ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, захворіють. Вірус кору передається від хворої людини повітряно-крапельним шляхом. Щоб заразитися, достатньо вдихнути найдрібніші краплі слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого, чи доторкнутися до предмета, забрудненого збудником. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Найвразливішими до кору є діти до року, проте кір загрожує всім невакцинованим людям. У групі ризику і невакциновані дорослі, у яких кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також