Львів’яни помітили, що у місті активізувались догхантери: власники собак б'ють на сполох

175
175

У соцмережах почали з’являтися дописи від мешканців Львова, які нарікають, що в місті активізувалися догхантери. Скло, голки, щуряча отрута та навіть деякі медикаменти — ось перелік засобів, якими користуються злочинці, щоб убити собак.

Спіткав такий біль львів’янку Тетяну Гончаренко. Жінка розповідає, що вона щовечора одним маршрутом гуляла зі своєю собакою Чарою. А під ранок її сім’я прокинулась від шуму, передає «Правда.Тут».

«У собаки дикі очі й вона просто кидається, так ніби боїться когось. І кров тут була. Я не могла зрозуміти, що робиться і потім буквально 2–3 хвилини і вона падає на бік, піна з рота, язик закушений і вона в судомах дриґається. Не дай Боже комусь бачити, бо на це важко дивитися», — розповіла львів’янка.

Новина сколихнула усіх власник тварин. Тепер люди побоюються вигулювати своїх улюбленців. За словами жінки, небезпека від тих хто не вправі називати себе людиною, тобто від догхантерів.

Винного навряд буде покарано. Підтверджують цей факт і юристи: відповідальність за такі дії існує, однак на ділі довести це складно. Потрібні свідки, фото або відео злочину. Тож лише тоді, в разі смерті собаки, зловмиснику загрожує штраф у розмірі понад 17 тис грн або ж від 5 до 8 років позбавлення волі.

Останнім часом таких історій від дописувачів соцмереж доволі багато. Люди не розуміють, що може підштовхнути до таких вчинків догхантерів.

varta1.com.ua: Новини