Львів звернеться до МОЗу щодо оперативності прибуття на виклики швидкої медичної допомоги

швидка
швидка

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради обговорили питання доїзду машини швидкої медичної допомоги на виклик, зокрема, оперативності прибуття на місце. Як зазначив міський голова Львова Андрія Садовий, коли Станція швидкої медичної допомоги була підпорядкована місту, виклики виконувались оперативніше. За останній час Станція швидкої медичної допомоги не поповнилась новими машинами, а ті, що є, виїжджають також на виклики за межі міста Львова. Відтак, прийнято рішення звернутись з цією проблемою до керівництва ЛОР та ЛОДА, а також у Міністерство охорони здоров’я України. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«З того часу, як швидка перейшла у підпорядкування області, ситуація критично погіршилась. Коли це було у підпорядкуванні міста, ми дотримувались графіку по місту Львову 7-10 хв. Коли передали в підпорядкування області, то тепер швидкі, які дислоковані у Львові, виїжджають в райони також. Кількість машин не збільшилась. Тому суттєво ускладнилась ситуація на виклик по місту Львову. Це поза межами здорового глузду. Не можу зрозуміти, чому ця тема не є у пріоритеті. Коли це були міські повноваження, для мене це був пріоритет. Ми і кошти знаходили, дофінансовували і допомагали.

Пропоную пану Зубу і пані Слічній підготувати відповідне звернення в міністерство охорони здоров’я, в обласну раду і обласну адміністрацію, про невідкладні заходи, які б гарантували мешканцям міста Львова надання своєчасної медичної допомоги. Бо ці факти жахливі. Скільки ми не телефонуємо, не говоримо, вони плачуться, що нема машин, нема засобів, можливостей», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

varta1.com.ua: Новини