Львівщина готується до віялових відключень: подробиці

Уникнути віялових відключень можливо

Фото ілюстративне

Після здійснених російською федерацією ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі Львівської області ситуація в регіоні залишається складною. Відповідно, в регіоні можливі віялові відключення електрики.

Про це розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький 12 жовтня в етері телемарафону на каналі «1+1».

Максим Козицький наголосив, що більшість області й досі отримує електроенергію за тимчасовою схемою.

«У нас повністю знищені чотири підстанції «Укренерго». Повернути електрику вдалося завдяки безпрецедентній роботі працівників обленерго, «Укренерго» та ДСНС. На цю мить живлення є у всіх населених пунктах Львівщини, але не всі абоненти підключені. Після ударів більше тисячі населених пунктів та півтора мільйона людей опинилися без електрики та водопостачання. 80 % мобільної мережі зникло. Впродовж 24 годин вдалося відновити постачання електрики та води. Зараз є перебої з водопостачанням на верхніх поверхах будинків», — пояснив Козицький.

Він додав, що вони обговорюють із промисловими підприємствами переведення в інший режим роботи, щоб зменшити навантаження на мережу.

Максим Козицький повідомив, що графіків відключення електрики у Львові та області поки немає, проте вони можуть з’явитися.

«Але через можливе похолодання, якщо буде збільшення споживання електрики, нам доведеться обмежувати побутових та промислових споживачів. Якщо зменшити споживання електрики не вдасться, ми говоритимемо про віялові відключення електрики в різних районах у різний час», — сказав Козицький.

Козицький наголосив, що всі лікарні отримують електрику. Медичні заклади працюють, проте призупинена планова госпіталізація та планові операції.

Очільник ОВА додав, що Львівщина планує відновити свою енергетичну інфраструктуру, але це складно, оскільки такий ремонт може тривати до року. Також посадовець повідомив, що у Львівській області від понеділка планують відновити очне навчання.

Нагадаємо, 10–11 жовтня військовослужбовці країни-агресора здійснили масований ракетний обстріл критичної інфраструктури Львова та Львівщини.

Також раніше повідомлялося, на Львівщині пролунали вибухи.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена