Львівщина лідирує за кількістю розкрадання гуманітарної допомоги — МВС

Найчастіше шахраї привласнюють автомобілі закуплені для ЗСУ

Фото: СБУ

Найбільше випадків розкрадання гуманітарної допомоги правоохоронці фіксують у Києві, Львівській, Харківській, а також у Кіровоградській областях. Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив у в ефірі телемарафону, повідомляє «Дзеркало тижня».

«Якщо говорити в розрізі регіонів, то у нас два таких лідери з шахрайства (з гумдопомогою — ред.), це Київ та Львівська область. Це там, де найбільше є випадків (розкрадання гумдопомоги — ред.). Далі за ними йдуть Харківська область та Кіровоградська», — розповів міністр.

Він додав, що найчастіше шахраї привласнюють автомобілі, закуплені для ЗСУ, пальне, медикаменти, бронежилети та продукти харчування. Також, за словами глави МВС, частина з викритих правоохоронцями схем, була організована росіянами.

«Дуже часто збирають і «хантерять», скажімо так, російські кібершахраї. Вони спеціально... створюють «Telegram»-канали. Потім уже ми розуміємо, що за ними стояли росіяни, які збирали цю допомогу», — уточнив Монастирський.

За його словами, наразі правоохоронці розслідують 247 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги. З них 29 особам повідомлено про підозру. Далі провадження передають до суду. Він додав, що останнім часом з’являються окремі шахраї, які використовують слабкість людей або їхній безпорадний стан.

Як повідомлялося, СБУ викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги на Львівщині. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також