Львівщина попрощалася з 25-річним Героєм

Вічна пам'ять!

Вчора, 3 червня, у Самборі до місця останнього спочинку громада провела вірного сина України Романа Гомзяка. Про це інформує Самбірська міська рада.

На площі Пам’яті зустріли кортеж із тілом героя, а після спільної молитви супроводили до залу органної та камерної музики. Тут відбулося прощання із загиблим захисником та чин похорону.

Роман Гомзяк народився 26 листопада 1998 року в Самборі. Закінчив середню школу №4 (тепер гімназія №4). Після школи обрав для себе професію кухаря у професійному училищі №2.

У 2019 році був призваний на строкову службу. Проходив її до 2021 р. у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

У ці роки Роман втратив найріднішу людину - матір. Батько також помер. То ж вони із братом залишилися без батьківської турботи, мусили самостійно долати усі виклики життя.

Після демобілізації Роман вирішив спробувати себе на роботі за кордоном. Працював у Польщі.

Коли росія повномасштабно вторглась в нашу державу, Роман без жодних сумнівів вирушив в дорогу додому. У перший же день прибув у ТЦК, а вже 26 лютого 2024 року був у лавах рідної 80-ї ОДШБр.

З того часу у складі бригади Роман Гомзяк у званні молодшого сержанта побував у різних найгарячіших точках цієї війни. Був командиром гармати самохідного артилерійського взводу самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону в/ч А0284. 

30 травня - дата останнього бою Романа Гомзяка. Ворожий снаряд обірвав життя захисника України. Воїн загинув, стримуючи ворога на Харківському напрямку, у с. Симинівка Чугуївського району.

Романа востаннє провели вулицями рідного міста до місця його спочинку на Меморіалі Героям України.

Читайте також: на Львівщині попрощалися з Героєм Романом Шмілкою (ФОТО)

У загиблого воїна залишився рідний брат.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт