Львівщина увійшла до п’ятірки областей – лідерів за кількістю хворих на сказ тварин

Про це свідчать дані за перше півріччя 2024 року

Львівська область входить у п’ятірку областей – лідерів за кількістю хворих на сказ тварин. Про це свідчать дані за перше півріччя 2024 року, повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

«Ситуація зі сказом в Україні: дані за півріччя 2024 року. Наш регіон входить в п'ятірку, в яких найбільше виявлено неблагополучних пунктів по сказу. Наголошуємо, що вакцинація домашніх улюбленців проти сказу є безкоштовною і доступною в усіх державних лікарнях ветеринарної медицини Держпродспоживслужби», зазначається у повідомленні.

Читайте також: на Заході оцінили, як війна вплинула на тварин в Україні.

Основним джерелом вірусу сказу в Україні є лисиця червона, яка є найбільш масовим видом хижаків в Україні – приблизно 70 % від загальної кількості хижаків. Сказ підтримується там, де щільність червоної лисиці досягає більше однієї голови на 1000 га угідь.

Хвора на сказ лисиця здібна за добу пробігати 10-15 км, контактуючи з безмежною кількістю різних видів тварин і, в першу чергу, з собаками, котами, худобою, яка утримується на пасовищах. А це, в свою чергу, збільшує кількість хворих на сказ свійських тварин та наближає сказ до людини.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі