Львівщина зустріла загиблого Героя Петра Юркевича (ФОТО)

Вічна пам'ять!

Сьогодні, 4 квітня, у Трускавці на колінах і з глибоким болем у душах, зустріли домовину з тілом захисника Петра Юркевича рідні, побратими, представники влади, військові, волонтери, колеги, друзі та численна громада міста. Про це інформує Трускавецька міська рада.

Традиційно траурний кортеж зупинився на перехресті Героїв, де шестеро священників відправили панахиду за упокій його душі. Після спільної молитви присутні заспівали «Вічная пам`ять», державний гімн «Ще не вмерла України ні слава, ні воля». Звідти процесія попрямувала до Трускавця у церкву святого пророка Іллі (УГКЦ).

Петро народився 2 липня 1980 року в Трускавці й навчався у першій школі.

На війні за нашу незалежність і свободу Петро із 2014 року. Пройшовши АТО, повернувся додому, та невдовзі, з початком повномасштабного вторгнення рф поновився на службі. 

У лавах ЗСУ молодший сержант Петро Іванович Юркевич був командиром бойової машини - командиром 3 механізованого відділення А 4123. «Сокира», за таким позивним знали Петра побратими, був досвідченим військовим, тож останнім часом багато займався із новобранцями – навчав їх тактичної підготовки. Петро Юркевич загинув 1 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання біля міста Часів Яр – артобстріл не залишив шансів захисникові, тож він поліг у цій битві, як мужній воїн і командир.

Похорон – 5 квітня, п'ятниця, о 12:00.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт