Львівщина попрощається з Героєм, який загинув у березні

Вічна пам'ять!

На війні з російським загарбником загинув дрогобичанин Ігор Петеш, який від початку повномасштабного вторгнення став на захист України від ворога. Про це інформує Дрогобицька міська рада.

Ігор Петеш народився 7 травня 1973 року на Стрийщині. До Дрогобича Ігор переїхав в юності, тут одружився та надалі проживав з сім’єю на вулиці Люльки.

Як тільки розпочалась повномасштабна війна, Ігор виявив бажання стати на захист України. Під час прощання з юним полеглим Героєм він сказав – не можна допустити аби на війні гинули такі молоді хлопці. Тому твердо вирішив долучитись до лав Збройних Сил України.

Ігорю кілька разів відмовляли у військкоматі, але з квітня 2022 року він таки став на захист рідної землі – у складі 3 прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

З того часу дрогобичанин весь час перебував на передових позиціях фронту. Двічі отримував поранення, мав багато осколкових ран, але вперто повертався до бою.

Ігор Петеш загинув 20 березня під час артилерійського обстрілу неподалік Костянтинівки.

З рідних у полеглого воїна залишились дружина, донька та брат.

Кілька місяців тіла захисників не могли дістати з землі, так як на цій лінії фронту тривало запекле протистояння з ворогом. Лише зараз, після проведених ДНК експертиз, тіло Героя можуть повернути до рідного міста для поховання.

Час прибуття траурного конвою із тілом полеглого воїна очіється в п’ятницю, 27 вересня. Прибуття до перехрестя Героїв відбудеться о 12:00.

О 12:30 відбудеться загальноміське прощання на площі Ринок, після чого о 13:00 розпочнуть чин похорону в Катедральному Соборі Пресвятої Трійці.

Поховають полеглого воїна на Алеї Слави.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також