Львівщина отримала ще понад 17 тисяч доз вакцини від Covid

6272bf1-4e1678f-36bfa52-vaccine690
6272bf1-4e1678f-36bfa52-vaccine690

У Львівську область доправили 17 550 доз мРНК-вакцини, розробленої німецькою біотехнологічною компанією «BioNTech» спільно з американським фармакологічним концерном «Pfizer». Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Цю вакцину внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.

«Те, що ми дізналися за роки пандемії, може окупитися на довгі роки. Думаю, що ніхто б не хотів би мати такого пандемічного досвіду, який маємо зараз, хоча ми багато чому навчитися у нього. Сподіваюсь, що вакцини проти COVID-19 спонукатимуть людей також не відставати від профілактичних щеплень, включаючи вакцини для дітей та дорослих від різних хвороб. Ми знаходимось у великому боргу перед вакцинами, які впродовж багатьох років рятували життя людей. І відмовляючись робити щеплення ми збільшуємо цей борг перед своїм здоров’ям. Чи варто робити таку високу ставку?», — наголосив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Нагадаємо, цього тижня на Львівщині працюють 25 центрів вакцинації населення. Отримати щеплення можна попередньо записавшись через портал «Helsi». При собі необхідно мати документ, що посвідчує особу. Окрім того, щеплення можна отримати у 181-му пунктах щеплення, звернувшись до сімейного лікаря.

Нагадаємо, при необхідності вакцинації дітей використовують саме цю вакцину.

varta1.com.ua: Новини