Львівщина з наступного тижня може перейти у «жовту» зону (ВІДЕО)

na-rivnenshchini-zhovta-zona-221317-669
na-rivnenshchini-zhovta-zona-221317-669

Станом на 30 листопада, на Львівщині ситуація із захворюваністю на ковід залишається достатньо стабільною, однак область перебуває у «червоній» зоні. При цьому, найближчим часом можливий перехід в іншу зону епіднебезпеки.  Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає «Варта1», з посиланням на 032.ua.

Орест Чемерис зазначив, що рішення щодо переходу Львівщини в іншу карантинну зону розглядатиме державна комісія ТЕБ і НС. Очікують, що новий рівень епіднебезпеки встановлять з наступного тижняз моменту початку дії нових додаткових обмежень для «жовтої» зони. У такому випадку у Львівській ОДА вважають таке рішення доцільним.

Зокрема, із 6 грудня у межах «жовтої» зони в Україні діятимуть додаткові обмеження. Йдеться про те, що мешканці повинні мати жовтий або зелений сертифікат про вакцинацію або негативний тест на ковід чи сертифікат про одужання (чинний 105 днів), якщо планують відвідувати масові заходи, заклади культури та громадського харчування, спортзали, басейни, а також, якщо повинні скористатися міжобласним або міжнародним перевезенням.

Щодо роботи закладів освіти, дозволяється робота, якщо всі працівники вакциновані хоча би однією дозою. Однак взагалі заборонена робота, якщо на самоізоляції перебуває понад 50 % учнів та співробітників.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flviv032ua%2Fvideos%2F464183085143365%2F&show_text=false&width=560&t=0

varta1.com.ua: Новини